Tesla taper milliarder

Tesla tapte over 2,4 milliarder norske kroner i løpet av årets andre kvartal.
Tesla tapte over 2,4 milliarder norske kroner i løpet av årets andre kvartal.

I går kveld norsk tid la elbilprodusenten Tesla frem sine finanstall for årets andre kvartal.

Milliardtap
Totalt omsatte selskapet for 1,27 milliarder i løpet av kvartalet, noe som er opp 33 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Men det var svakere enn forventningene på 1,62 milliarder dollar.

Tapet var på 293 millioner dollar, rundt 2,47 milliarder norske kroner.

Annonse

Selskapet opplyser at det ble produsert totalt 18 345 biler i løpet av kvartalet. Det tilsvarer rundt 2000 biler i uken og Tesla uttaler at ønsker å nå 2300 biler i uken i det tredje kvartalet for så å øke til 2400 biler i uken i årets siste kvartal.

Mye Tesla-nytt
Det har svermet rundt Tesla i sommer siden en mann døde i en Autopilot-relatert ulykke. Siden den gang har det dukket opp flere rapporter om at bilens Autopilot-teknologi har vært skylden i ulykker, men flere av disse er fortsatt under etterforskning.

I andre halvdel av juli tok Elon Musk til scenen for å avsløre hans «mesterplan del to» som blant annet innebærer å produsere busser og selvkjørende biler.

Også den siste uken har vært innholdsrik for bilprodusenten. Forrige uke åpnet de en ny Gigafactory og i starten av denne uken annonserte selskapet at de ønsker å kjøpe solcelleselskaper SolarCity.

 

Kilder:
E24,
Gizmodo

Annonse
Annonse