Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå blir det enklere å finne parkering med iPhone

Apple og Parkopedia inngår samarbeid.

Vi har tidligere sett på hvordan iOS 10 hjelper deg med å finne den parkerte bilen din.

Parkopedia-samarbeid
nå inngår Apple og parkeringsselskapet Parkopedia et samarbeid som innebærer at parkeringsinformasjonen fra selskapet blir tilgjengelig direkte i Apple Maps.

iOS-brukerne kan dermed finne parkeringsplasser for mer enn 40 millioner parkeringsplasser i 75 land verden rundt – deriblant Norge.

Oversikt over parkering i Drammen. Prisene er fargesortert der den grønne er den mest hyggelige.
Oversikt over parkering i Drammen. Prisene er fargesortert der den grønne er den mest hyggelige.

Kommer til Apple Maps
Med Parkopedia kan brukerne se oversikt over ledige plasser, pris, betalingsmetode og mer i et gitt område. Dette kan blant annet være kjekt i Oslo der det begynner å minke på parkeringsplasser.

«Vi er glade for å tilby detaljert informasjon for mer enn 40 millioner parkeringsplasser i 75 land til Apple Maps-brukere. Dette er en veldig viktig milepæl for Parkopedia. Vårt kombinerte fotavtrykk i forbruker- og bilbransjen er stor og åpner dører for å tilby en hel verden med innovative løsninger», uttaler Parkopedia.

Omtalen av Apple Maps har vært litt av den ymse sorten, men dette er kanskje noe som får brukerne til å legge fra seg Google Maps eller tidligere Nokia-eide Here som nylig byttet navn til Here WeGo.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, applemaps, parkopedia