Motorola lanserte nylig Moto Z.
Motorola lanserte nylig Moto Z.

Dette er dårlig nytt for Moto-eierne

Mobiloperativsystemet Android har i lang tid vært plaget med sikkerhetsproblemer og Google slipper stadig sikkerhetsoppdateringer for å få bukt med disse.

Oppdatert:

Motorola uttaler at det hele er basert på en misforståelse under intervjuet med Ars Technica, og selskapet planlegger å sende ut oppdateringer like ofte som før.

– Vanskelig
Mens Samsung- og Nexus-eiere, for å nevne noen, mottar månedlige sikkerhetsoppdateringer, kan de med Moto se langt etter dette.

Ars Technica skriver at en representant fra Motorola fortalte under lanseringsarrangementet for Moto Z at selskapet ikke vil binde seg til månedlige sikkerhetsoppdateringer.

Motorola skal ha beskrevet disse oppdateringene som «vanskelige» og vil i stedet tilby pakkeoppdatering spredd utover en lengre periode.

Sikkerhetsproblemer
Google har i lang tid slitt med at mobilprodusentene er trege med å sende ut programvare- og sikkerhetsoppdateringer til sine Android-enheter. I mai kom det frem at Google ønsker å «straffe» trege produsenter, blant annet ved å publisere liste over de tregeste av dem.

Denne måneden har vi skrevet om to alvorlige Android-problemer. Den ene skadevaren har infisert over 85 millioner enheter og en svakhet som rammer millioner av Android-enheter.

 

Kilder:
Ars Technica,
Android Authority