Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google jobber fortsatt med en Rift-konkurrent. Den blir neppe å likne på Cardboard. (Ill.: Google)

Google jobber fortsatt med en Rift-konkurrent

Søkegiganten har på ingen måte kastet inn årene.

Google har vist seg å være et av selskapene som satser stort på virtuell virkelighet. Det så vi blant annet eksempler på under selskapets I/O-messe tidligere i år da de viste frem VR-prosjektet «Daydream».

– Jobber fortsatt
I helgen skrev vi at Google hadde kansellert et VR-prosjekt som skulle tatt opp kampen mot Oculus Rift og HTC Vive og satse fullt på mobil-VR.

Nå skriver Engadget at Google på ingen måte har gitt opp et slikt produkt.

«Selv om det kan være sant at akkurat dette prosjektet er blitt kansellert, forteller kilder innad i selskapet at en Google-gruppe fortsatt jobber med et dedikert hodesett som visker bort linjene mellom virtuell og utvidet virkelighet», skriver Engadget.

AR pluss VR
IT-bloggen skriver videre at de seneste månedene har Google tildelt flere ansatte til å jobbe med prosjektet. De som er en del av laget som jobber med VR/AR-prosjektet har blitt fortalt at Daydream ikke er selskapets langtidsplan for virtuell og utvidet virkelighet.

Videre forteller Engadgets kilder at det hemmelige hodesettet ikke er avhengig av hverken PC eller mobil for å brukes.

«Selv om den har en skjerm vil den ha funksjoner som er mer på linje med systemer for utvidet virkelighet enn eksisterende VR-hodesett», skriver Engadget.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: AR, Google, vr