Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snapchat saksøkes for Discover-tjenesten. (Ill.: Discover)

Hevder Snapchat er ufint for mindreårige

Nå rettes det søksmål mot det sosiale mediet.

Å være et av verdens mest populære sosiale medier, betyr at man har et stort ansvar overfor forbrukerne. Det har Snapchat merket i takt med veksten.

Søksmål
I California blir selskapet nå møtt med et søksmål. Bak dette står en 14-årig gutt og hans mor.

Snapchat beskyldes for å ha brutt «Communications Decency Act of 1996» som ble introdusert for å regulere upassende innhold på Internett, skriver 9to5Mac.

Selv om Snapchat er kjent for å være mye brukt til såkalt «sexting», er det appens «Discover»-funksjon som er fokuset i søksmålet.

Ønsker advarsel mot upassende innhold
«Discover» viser originalt innhold fra flere publikasjoner som BuzzFeed, Daily Mail, ESPN med flere. Søksmålet trekker frem flere eksempler på seksuelt upassende innhold, blant annet en fra BuzzFeed som viser Disney-karakterer i en upassende setting som en del av listen med tittelen «23 Pictures That Are Too Real If You´ve Ever Had Sex With A Penis». Listen ble vist på Discover-kanalen.

Saksøkerne, som ønsker at saken skal få status som massesøksmål, nevner også hvor lett det er å sende innhold fra «Discover» til andre Snapchat-brukere. Dette fører til «problematisk kommunikasjon, som «sexting» mellom mindreårige», lyder det i søksmålet.

Moren og sønnen ønsker blant annet at brukerne skal advares i appen mot potensielt seksuelt innhold.

Endrer aldersgrense?
Den nedre aldersgrensen på Snapchat er 13 år, snart kan den bli 16 år i Sverige, men Apple tillater at 12-åringer bruker appen.

I en uttalelse til CNET ønsker ikke Snapchat å kommentere søksmålet, men de beklager til alle som føler seg støtt.

«Vi har ikke blitt møtt med en klage i dette søksmålet, men vi beklager hvis folk føler seg støtt. Våre Discover-partnere har redaksjonell uavhengighet, noe vi støtter», heter det fra Snapchat.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: snapchat, søkmsål