Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Defense Grid 2: Enhanced VR Edition var et av lanseringsspillene til Oculus Rift. (Ill.: Hidden Path)

– Vi er nå et 100 prosent VR-selskap

Spill: Medutvikleren av «Counter-Strike: Global Offensive» innrømmer at det er tøft.

Avhengig av hvem man spør, er spillutvikleren Hidden Path mest kjent for den turbaserte spillserien «Defense Grid» eller som medutvikler av det superpopulære «Counter-Strike: Global Offensive».

Satser på VR
Da Oculus Rift ble sluppet til massene tidligere i år, var Hidden Paths «Defense Grid 2: Enhanced VR Edition» et av lanseringsspillene og toppsjef Jeff Pobst legger ikke skjul på at de satser helt og holdent på teknologien.

– Vi er nå et 100 prosent VR-selskap. Det var ikke noe vi planla, men vi har jobbet veldig hardt og har funnet ut at det er veldig givende, forteller Pobst til Upload VR.

Ettersom den nye VR-bølgen er på et tidlig stadium, samt at det ikke er blitt offentliggjort noen salgstall for hverken Rift eller HTC Vive, kan det være risikabelt for et selskap som i hovedsak har utviklet 2D-spill å gå 100 prosent for virtuell virkelighet.

Vurderinger: Oculus Rift og spillene.

For få VR-hodesett på markedet
Til det svarer at «det er definitivt litt skummelt. For øyeblikket blir VR-utvikling betalt for av andre personer». Med andre personer mener Hidden Path-sjefen andre innenfor Oculus-varemerket og andre utgiverpartnere.

Dette betyr at Hidden Path og andre studioer mottar enger for å oppmuntre dem til å la spill for nye plattformer. «Mange har også spekulert i at disse midlene også blir brukt for å motvirke det lave salgstallet for et marked under vekst», skriver Upload VR.

– Akkurat nå er det ikke noe VR-hodesett for at utviklere skal oppnå et godt salgs, forteller Pobst og bekrefter dermed påstanden til den VR-fokuserte nettsiden.

Han sier videre at han tror at etterspørselen etter hvert vil overgå produksjonen og at markedet vil styrkes, og han mener at et studio ønsker å fokusere kun på VR nå, trenger de støtte for andre.

 

Kilde:
Upload VR

Stikkord: Spill, vr