Defense Grid 2: Enhanced VR Edition var et av lanseringsspillene til Oculus Rift.
Defense Grid 2: Enhanced VR Edition var et av lanseringsspillene til Oculus Rift.

Annonse


– Vi er nå et 100 prosent VR-selskap

Avhengig av hvem man spør, er spillutvikleren Hidden Path mest kjent for den turbaserte spillserien «Defense Grid» eller som medutvikler av det superpopulære «Counter-Strike: Global Offensive».

Satser på VR
Da Oculus Rift ble sluppet til massene tidligere i år, var Hidden Paths «Defense Grid 2: Enhanced VR Edition» et av lanseringsspillene og toppsjef Jeff Pobst legger ikke skjul på at de satser helt og holdent på teknologien.

– Vi er nå et 100 prosent VR-selskap. Det var ikke noe vi planla, men vi har jobbet veldig hardt og har funnet ut at det er veldig givende, forteller Pobst til Upload VR.

Ettersom den nye VR-bølgen er på et tidlig stadium, samt at det ikke er blitt offentliggjort noen salgstall for hverken Rift eller HTC Vive, kan det være risikabelt for et selskap som i hovedsak har utviklet 2D-spill å gå 100 prosent for virtuell virkelighet.

Annonse


Vurderinger: Oculus Rift og spillene.

For få VR-hodesett på markedet
Til det svarer at «det er definitivt litt skummelt. For øyeblikket blir VR-utvikling betalt for av andre personer». Med andre personer mener Hidden Path-sjefen andre innenfor Oculus-varemerket og andre utgiverpartnere.

Dette betyr at Hidden Path og andre studioer mottar enger for å oppmuntre dem til å la spill for nye plattformer. «Mange har også spekulert i at disse midlene også blir brukt for å motvirke det lave salgstallet for et marked under vekst», skriver Upload VR.

– Akkurat nå er det ikke noe VR-hodesett for at utviklere skal oppnå et godt salgs, forteller Pobst og bekrefter dermed påstanden til den VR-fokuserte nettsiden.

Han sier videre at han tror at etterspørselen etter hvert vil overgå produksjonen og at markedet vil styrkes, og han mener at et studio ønsker å fokusere kun på VR nå, trenger de støtte for andre.

 

Kilde:
Upload VR

Annonse