Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google beskyldes for å drive aldersdiskriminering. (Ill.: Google)

– Dere driver med aldersdiskriminering

Google trues nå med massesøksmål.

Det er ikke bare EU-kommisjonen og flere europeiske land som er på nakken til Google.

Potensielt massesøksmål
Svenske Computerworld skriver at Google i fjor ble saksøkt for aldersdiskriminering av to tidligere ansatte som hevdet at de hadde mistet jobben på grunn av alderen. Begge er over 40 år.

Nå jobber de med å få en føderal domstol i San Jose i California til å ta stilling til hvorvidt andre som har søkt jobb i Google, men fått avslag, skal kunne legges til i søksmålet slik at det blir snakk om et massesøksmål.

Beskyldes for aldersdiskriminering
Saksøkerne håper å kunne inkludere dem som har søkt enkelte ingeniørjobber i Google i perioden 13. august 2010 til dags dato, er over 40 år og ikke har fått jobben de søkte på.

Det kan bli en del personer. Ifølge Computerworld mottar Google to millioner jobbsøknader i året, dog er det uklart hvor mange som faktisk blir innkalt til intervju.

Fikk beskjed at hun ikke var «Googley» nok
Nå må altså domstolen ta stilling til om de berørte skal kunne velge om de vil være med i søksmålet eller ikke. Det innebærer at Google må utlevere navn og kontaktinformasjon på alle over 40 år som er berørt.

Computerworld skriver at en kvinne, som ønsker å være anonym, forteller at den i Google som intervjuet henne var bekymret over at inn ikke skulle passe inn i jobbkulturen og at hun ikke ville like livsstilen. Kvinnen forteller at hun forsikret dem om at hun var villig til å jobbe overtid, men hun skal ha fått svar at hun ikke var «Googley» nok.

Det kan ta måneder før domstolen kommer til en avgjørelse. Ifølge Computerworld ønsker ikke Google å uttale seg under en pågående rettsprosess.

 

Kilde:
IDG

Stikkord: Google