Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den spanske Google-avdelingen er under etterforskning av lokale myndigheter. (Ill.: CC0 Public Domain)

Spansk politi raidet Googles Madrid-kontor

Som en del av en pågående skatteetterforskning.

Det er ikke mange ukene siden fransk politi raidet Googles hovedkvarter i Paris i Frankrike. Nå har også kontoret i Madrid i Spania fått besøk av politiet.

Skatteaktivitet
Igjen gjelder det en etterforskning i en skattesak. Ifølge en person Wall Street Journal har vært i kontakt med, var politiet på utkikk etter «mulige bevis for skattebetaling i Spania som er lavere enn aktuelt gitt (Googles) aktivitet i landet».

Flere spanske medier skriver at Madrid-razziaen fokuserte på anklager om at Google underrapporterer betaling av omsetningsavgift i landet.

«Vi etterfølger spanske skattelover akkurat som vi gjør i de landene vi operer i. Vi samarbeider med myndighetene i Spania for å besvare alle deres spørsmål, som vanlig», sier selskapet i en uttalelse.

Frankrike forrige måned
I slutten av mai raidet fransk politi Googles hovedkvarter i Paris. Selskapet er mistenkt for skatteunndragelser, noe som er årsaken til aksjonen. Ifølge rapportene deltar over et hundre ansatte i den franske ekvivalenten av Økokrim.

Operasjonen skal ha vært topphemmelig og Google skal ikke ha visst om den før politiet stod på døren. Rapportene hevder at Frankrike ønsker 1,6 milliarder euro, nesten 15 milliarder kroner, i skatt fra Google.

Selskapet skal ha benyttet seg av ulike smutthull for å hindre å betale skatt i landet, melder 9to5Google. I januar møtte de ut med skattebøter i Storbritannia , dog var summen mye lavere enn hva Google faktisk skylder.

 

Kilder:
Reuters,
The Verge

Stikkord: Google