Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tesla gjør som «Willy Wonka»

Deler ut gullbilletter til 12 heldige kunder.

I det som kan virke som en subtil hyllest til Willy Wonka fra boken «Charlie og sjokoladefabrikken» av den norsk-britiske forfatteren Roald Dahl, sendte Tesla Motors ut «Golden Tickets».

Gullbilletter
De tolv billettene ble sendt ut til 12 av de 150 000 første som forhåndsbestilte Tesla Model 3 tidligere i år. Premien er en tur til åpningen av superfabrikken, eller Gigafactory, i Reno i Nevada 29. juli.

Det er heller tvilsomt at gullbillettvinnerne får samme opplevelse som Charlie, Augustus, Violet, Veruca og Mike fikk i sjokoladefabrikken, men Tesla stiller med omvisning, transport, hotell og overnatting.

Fabrikken i Reno skal stå for produksjonen av batteripakkene som sitter i Teslaene, samt andre produkter.

Slik blir Tesla Gigafactory i Reno.
Slik blir Tesla Gigafactory i Reno.

Store forventninger
Tesla Model 3 er selskapets første bil for hvermansen og mye tyder på at utsalgsprisen blir relativt hyggelig. Det spekuleres i at prisen starter fra så lite som 300 000 i Norge.

Forhåndssalget har så langt vært en suksess for den ferske bilprodusenten. Få dager etter lanseringen annonserte sjefen selv, Elon Musk, at det så langt var 250 000 som hadde betalt 10 000 kroner for å sette seg på ventelisten. De første leveransene er forventet å starte sent 2017.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Bil, tesla