Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple lar tilkoblingene leve i gjennomsnitt 15 år. (Ill.: Apple)

Så lenge støtter Apple (standard)tilkoblingene

Hodetelefonutgangen er på sitt 32. år.

Etter flere rykter og spekulasjoner fra kilder av ulik troverdighet, ser det ut til at hodetelefonutgangen ikke er en del av iPhone 7.

15 år i gjennomsnitt
Apple er kjent for å skrote eldre teknologi og være raske med å gå for nyheter. Blant annet var de en av de første – om ikke den første – PC-produsentene som tok i bruk den fremtidsrettede USB-C-kontakten (i MacBook).

The Verge har forsket litt på når Apple tar i bruk nye tilkoblinger og når de kutter dem ut fra produktene sine. Dette gjelder alt fra VGA og diskettstasjonen til DVD og Apples egen 30-pin iPhone-kontakt.

Hodetelefonutgangen har holdt ut lengst
Undersøkelsene viser at Apple i gjennomsnitt støtter en tilkobling i 15 år. Én tilkobling som skiller seg ut fra resten, er selvfølgelig hodetelefonutgangen. Den har vært med i 32 år nå.

«Det jeg aldri har innsett er at Apple I/O-standarder holder i rundt 15 år, fra og til. Til og med disketten, som så ut til å være en betydelig endring da den ble fjernet fra iMac, var kun med i 15 år. Vi tar den tradisjonelle USB-kontakten for gitt, men den har også vært med i rundt 18 år, og du kan se hvordan MacBook byttet den ut til fordel for USB-C. Det er en interessant syklus», skriver The Verge.

Hele «Apple IO Death Chart» kan du se hos The Verge.

Hva mener du? Er det riktig av Apple å skrote hodetelefonutgangen?

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple