Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft blir litt mindre aggressive

Vil fortsatt at du oppgraderer, men gir deg nå muligheten til å si nei.

Microsoft har hatt et mål om en milliard installasjoner av Windows 10, og har kjørt knallhardt for å oppnå dette målet.

Over 300 millioner
Windows 10 er nå oppe i godt over 300 millioner installasjoner, men ikke alle har vært like fornøyde med den aggressive linjen som Microsoft har kjørt for å få folk over til den nye versjonen. Sist ut var en kvinne i Seattle som ble tilkjent 10 000 dollar, nærmere 85 000 kroner etter at en oppgradering ble utført uten at hun ønsket eller hadde godkjent det.

Klar melding
De opprinnelige tekstene var rimelig klare og konsise, men over de siste månedene endret Microsoft det slik at om du X’et bort vinduet (trykket på det røde krysset) så ville oppdateringen legge seg til et gitt tidspunkt og utføres uansett.

Det er massive klager på dette som har gjort at Microsoft nå har sett lyset og velger å endre deler av oppgraderingsprosessen.

Den nye opplevelsen
Windows-sjefen Terry Myerson har uttalt til The Verge at «Siden vi introduserte den nye oppgraderingsopplevelsen for Windows 10, så har vi mottatt tilbakemelding på at våre verdsatte kunder fant den forvirrende, vi har jobbet hardt for å implementere deres tilbakemeldinger og denne uken så ruller vi ut en ny oppgraderingsopplevelse med klare valg for å oppgradere nå, utsette eller å avslå gratistilbudet.

Kilde:
The Verge

 

Stikkord: Microsoft, windows10