Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alphabets «Sidewalk Labs» vil revolusjonere parkering og transport

Vil ta en «AirBnB» når det kommer til parkering.

Vi har tidligere skrevet om at Alphabet, Googles moderselskap, ønsker å bygge en egen by fra bunnen av.

En parkeringsplass av gangen
Nå har Guardian fått tak i noen dokumenter som viser hvordan Alphabets «Sidewalk Labs» ønsker å forbedre bylivet ved å gjøre det enklere å finne, leie ut, og bruke parkering i byer.

Enhver bil som er med i transport initiativet til Sidewalk Labs ville blitt ustyrt med et kamera som teller offentlige parkeringsplasser og skilt. Deretter ville Google ta disse dataene inn i Google Maps og hjelpe sjåfører å finne ledige plasser. Videreføring av det ville være at privateide garasjer og parkeringshus kunne leie ut deres plasser via Google sin database.

Columbus er først ut
Den amerikanske byen Columbus i Ohio er ifølge dokumentasjonen som Guardian sitter på den første byen hvor «Sidewalk Labs» kommer til å teste ut den nye funksjonaliteten. Columbus vant den såkalte «Smart City Challenge» som ble avholdt av Alphabet og Department of Transportation i USA.

Formålet med utfordringen som Columbus vant var å finne byer som kunne vise seg å være eksepsjonelt tilpasset til å være med å teste ut konsepter slik som dette.

Sosialt initiativ
Det fremgår også av dokumentasjonen at Sidewalk Labs ønsker å se på muligheten for at de med lavere inntekt kan benytte seg av transporttjenester slik som Uber og Lyft med sine busskort som en del av denne nytenkningen.

Må godkjennes først
Et av de første problemene man kan møte med denne typen tjenester er at prisene reguleres etter når det er mest behov for parkeringsplasser. Slik som vi ser med «surge pricing» hos for eksempel Uber. Det betyr at når det er størst pågang er også prisene høyest.

I tillegg må alle disse ønskene fra Alphabet og Sidewalk Labs godkjennes av Columbus først. Alphabet ønsker å komme i gang med godkjenningsprosessen allerede i August, og være i drift innen denne tiden neste år.

Guardian via 9to5Google

Stikkord: alphabet, samferdsel