Her bygges det ny tunnelbane i København. (Illustrasjonsfoto)

Annonse


Google-byen kan bli en realitet

Tidligere denne måneden skrev vi om det Alphabet-eide selskapet Sidewalk Labs som drømmer om å bygge en by fra bunnen for å teste ideene sine før de ruller dem ut i fullskala.

Samtaler med toppsjefen
Nå skriver The Information at Sidewalk jobber videre på prosjektet og at selskapet skal diskutere planene med Alphabets øverste sjef, Larry Page, i løpet av de kommende ukene.

Hvis Page lar seg overbevise, kan Sidewalk begynne å se seg om etter aktuelle steder i løpet av året, ifølge The Information.

Sidewalk Labs samarbeider med over 100 byplanleggere og skal vurdere en håndfull ulike modeller, men det ultimate målet er, som nevnt over, å teste ut ideene sine før de ruller dem ut i større byer.

Annonse


Selskapet vurderer også om de selv skal eie byen eller om den skal være eid av en annen enhet. Uansett skal byen bli stor nok til å romme flere hundre tusen innbyggere, skriver The Information.

Les originalsaken: Google-selskap vil bygge by fra bunnen av.

Store prosjekter
Under et arrangement avholdt av The Information i New York tidligere denne måneden, hintet selskapets sjef, Dan Doctoroff, til at de gjerne kunne bygge en by for å teste mulighetene.

På spørsmål om Sidewalk har hentet inn konsulenter for å utforske mulighetene til å bygge en by fra bunn av, svarte Doctoroff følgende:

– Det ville vært en fantastisk idé, og la til at han ikke kunne utdype svaret videre.

 

Kilder:
The Information,
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse