Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Snart kan du kringkaste direkte fra YouTube-appen. (Ill.: YouTube)

Snart kan du strømme direkte fra YouTube

Konkurransen mellom Periscope, Facebook Live og YouTube tilspisser seg.

YouTube har vært enerådende på videostrømmefronten, men når det gjelder direktestrømming, eller kringkasting, har de slitt i konkurransen med tjenester på Twitch, Periscope og Facebook Live.

Kringkast fra mobilen
Nå annonserer selskapet at brukere snart kan ta opp og strømme video direkte fra appen. Ved første øyekast minner grensesnittet mye om Periscopes løsning, men YouTube mener at deres infrastruktur gir dem en fordel overfor konkurrentene.

«Ettersom det er bygget rett inn i YouTube-appen, har mobil direktestrømming alle de egenskapene de vanlige videoene har – du kan søke etter dem, finne dem gjennom anbefalinger og spillelister og beskytte dem fra uautorisert bruk. Og ettersom det er YouTubes infrastruktur, vil den være raskere og mer pålitelig enn noe annet der ute», skriver YouTube i et blogginnlegg.

Trykk på bildene for større utgave.

Møter konkurransen
I mars publiserte Fortune en sak om at «YouTube hadde havnet i bakleksa i kampen om mobilstrømming».

«Hvis de ikke jobber med en slik app, er det noe de absolutt må starte med. Den tidligere digitale videokjempen, er udiskutabelt allerede bak konkurrentene når det kommer til mobilvideo», skrev Fortune.

Nå er YouTube snart med sitt alternativ og det kan bli interessant å følge hvordan den blir mottatt av brukerne.

 

Kilder:
YouTube,
The Verge

Stikkord: strømming, youtube