Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsofts Windows Store-spill kommer til Steam

Spill: Salget så langt kan best beskrives som labert.

Med Windows 10 har Microsoft virkelig økt spillsatsingen et hakk og flere av deres egne spillserier har blitt sluppet i app-butikken Windows Store.

Oppdatert 24. juni klokken 12.05:

En feiltolkning av Giant Bomb-intervjuet førte til en kobling mellom et svakt Windows Store-salg og at spillene kommer til Steam. Microsoft har kontaktet oss for å oppklare at Phil Spencer ikke snakket om salgstall for Microsoft-spill i Xbox Store.

Labert salg
Under Giant Bombs E3-direktestrøm forrige uke, bekreftet Xbox-sjef Phil Spencer at Microsoft kommer til å endre strategi når det gjelder eksklusive spill solgt i Windows Store, og vil fremover lansere dem også på Steam.

Bekreftelsen kommer etter påstander om at eksklusive titler som Quantum Break og Gears of War: Ultimate Edition har opplevd svake salgstall.

– De har ikke gått kjempebra. Noen av dem har solgt bra. Forza 6 Apex har gjort det bra. Quantum Break har ikke vært vår beste PC-lansering. Killer Instinct har gjort det godt på PC. Gears of War: Ultimate Edition har gjort det OK – vi har definitivt lært, svarte Spencer på spørsmål om de svake salgstallene.

Kommer flere
Det finnes allerede en god andel med spilltitler på Steam som er publisert av Microsoft Studios, som Ori and the Blindt Forest, Halo: Spartan Strike of Age of Empires II HD.

Microsofts populære Halo-serie er kanskje den mest etterspurte til PC-plattformen, men har ikke fått en lansering siden Halo 2. Halo 5 kommer til PC, dog i en begrenset utgave.

Under forrige ukes E3-show annonserte Microsoft «Xbox Play Anywhere» der man kjøpe spillet på én plattform (Xbox eller Windows 10) og spille det på begge. For øyeblikket er det annonsert 12 Xbox Play Anywhere-spill som inkluderer Cuphead, Gears of War 4, Halo Wars 2 og Sea of Thieves.

 

Kilde:
Neowin

Stikkord: Microsoft, Spill