Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Analytikere spår flere teknologikjøp i året som kommer. (Ill.: Google)

– Google vurderer Twitter-oppkjøp

Spår nye storkjøp i teknologibransjen

Etter at Microsofts gigantiske LinkedIn-oppkjøp slo ned som en bombe på mandag, er det i dag dukket opp rykter om at Google kan komme til å kjøpe Twitter.

Twitter-kjøp
Analytikere Market Watch har snakket med, tror det er duket for flere storkjøp i teknologibransjen. Saxo Banks Peter Garnry tror at Alphabet kommer til å kjøpe Twitter i løpet av året.

– Det er vanskelig å se for seg Twitter som et frittstående selskap i tiden fremover. Vi tipper nå at det kommer til å bli et oppkjøp i løpet av året, forteller han til Market Watch.

En av årsakene til at Google muligens ønsker å kjøpe Twitter, ifølge Garnry, er tilgangen på de over 300 millioner brukerne det sosiale mediet har hver måned. Google+ har aldri klart å konkurrere mot Facebook.

Kommentar: Derfor har ikke Twitter et problem.

Google+ feilet
Analytikeren Rob Enderle ved selskapet Enderle Group, føler at Microsofts oppkjøp kan være en start for flere sosiale medier-relaterte oppkjøp i fremtiden. Spesielt fra selskaper som allerede er interesserte i sosiale nettverk.

– Twitter er det neste målet og dette kan bare være starten for en ny «tek-boom», uttaler Naeem Aslam, en annen analytiker, ved Think Forex til Market Watch.

 

Kilder:
Market Watch,
E24

Stikkord: Google, twitter