Diskusjonen rundt Twitters problemer er ikke skapt av et reelt brukeropprør, det handler kun om penger.
Diskusjonen rundt Twitters problemer er ikke skapt av et reelt brukeropprør, det handler kun om penger.

Derfor har ikke Twitter et problem

Twitter «sliter» med over 300 millioner aktive brukere. Det eneste problemet har de som ønsker å tjene like mye penger som på Facebook.

Sliter med å finne seg selv
Twitter har hundrevis millioner av brukere, og er viktig for frihetskjempere såvel som journalister – hvorfor snakkes det da om Twitters død? Jeg tror Twitter sliter med å finne seg selv, og derfor også sliter med å markedsføre seg selv. Det er ikke det samme som at tjenesten ikke er nyttig.

Vi vet at Twitter sliter med å hente inn nye brukere og å tjene penger, men da er det altså et Excel-ark-problem, og har lite med plattformen å gjøre – derfor berører det også i liten eller ingen grad de som allerede er Twitter-brukere.

Jeg kan ikke se noen grunn til at disse skulle forsvinne, med mindre Twitter gjør store feilgrep på måten tjenesten fungerer på. Jeg er egentllig ikke engstelig for det heller, men mer om det om litt.

Bør forklares, ikke fordummes
Joda, det tar litt tid å komme inn i flyten, men når det sitter er Twitter et flott verktøy, men innsnervet og mer dorky enn Facebook, som er en avansert nyhetsstrøm, fotodelings-tjeneste og ikke minst trolig den viktigste kommunikasjonskanalen for nordmenn flest.

Hva med heller å gjøre Twitter om til en Wikipedia-lignende organisasjon i stedet? Jeg har siden Twitters oppstart i tenkt i disse baner. Tjenesten fungerer på en måte som hadde vært perfekt for en slike organisasjonstype.

For Twitter fungerer på en svært grunnleggende og robust måte, og er ikke laget for party-sosialisering som Facebook, som jo er en evigvarende lang bursdagsfeiring av hva alle kontaktene dine foretar seg til enhver tid.

Bør Twitter rett og slett ikke være et åpen prosjekt?
Twitter bør fortsette å være Twitter, for ingen andre tjenester kan konkurrere på det de gjør, samtidig som de kan finne nye måter å skaffe brukere på

Jeg jeg ser intet poeng i å lage en Facebook-kopi. Går de i den fella er jeg redd for en Myspace-oppfølger.

Og hva så om Twitter ender i økonomisk fiasko? Selvsagt vil det dukke opp en klone som er minst like godt, eventuelt så kan man jo alltids omgjøre hele greia til et åpen kildekode-lignende Wikipedia-prosjekt. Et par annonser, og det bør gå rundt.

Man  ikke ende opp som et topptungt selskap med milliard-lønninger for å lykkes (selv om vi er veldig klar over skriket etter vekst i Silicon Valley, det er helt ekstremt), spesielt ikke når det ser så krampeaktig ut som det har gjort den siste tiden med stadige viktige endringer i organisasjonskartet som ser mer eller mindre tilfeldige ut.

Igjen: av denne grunn er jeg på ingen måte redd for at Twitter dør, tjenesten kommer bare til å endres til noe folk ønsker seg, med merkevaren Twitter og Jack Dorsey på kjøpet, eller ikke.