Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den samme hackergruppen som angrep Myspace og Tumblr, hevder de har hacket Twitter. (Ill.: Twitter)

– Nesten 33 millioner Twitter-kontoer selges på det mørke nettet

Gruppen som hacket Myspace og Tumblr hevder de har angrepet Twitter.

Forrige uke kom nyheten om at en gruppe hadde hacket Myspace og Tumblr. Nå hevder samme gjeng at de har fått tilgang til nestet 33 millioner Twitter-kontoer.

Selges på nett
Ifølge Leakedsource selges disse nå på det mørke nettet – noe som også var tilfelle for Myspace- og Tumblr-hacken.

Hver og en bruker er listet opp i klartekst med e-postadresse, brukernavn og passord, melder Leakedsource. Én ting som skiller dette angivelige angrepet fra de foregående, er at det ikke ser ut til å være et datainnbrudd. I stedet skal kilden være et virus som har lagret passord fra nettlesere som Chrome og Firefox.

«Vi har undersøkt rapportene om brukernavn/passord til Twitter på dark web, og vi er sikre på at det ikke har forekommet et angrep mot våre systemer», skriver Twitters sikkerhetssjef Michael Coates.

Skeptisk
Sikkerhetseksperten Troy Hunt er mer tilbakeholden enn Leakedsource og uttaler at det ikke er sikkert at hackerne sitter på en ny database med passordinformasjon.

I helgen ble Twitter- og Pinterest-kontoene til Facebook-sjef Mark Zuckerberg hacket. Ut ifra rapportene skal hackerne ha benyttet seg av passord fra LinkedIn-lekkasjen, som tyder på at Zuckerberg har brukt samme passord på flere sosiale nettverk. Også TeamViewer bekrefter at det har forekommet et datainnbrudd.

Er du en av de drøyt 300 millionene månedlige Twitter-brukerne, er det kanskje lurt å endre passordet. Sånn i tilfelle.

 

Kilder:
Leakedsource,
IDG

 

Stikkord: sikkerhet, twitter