Microsoft demonstrerer hvordan Hololens og Vive kan fungere sammen.
Microsoft demonstrerer hvordan Hololens og Vive kan fungere sammen.

Annonse


Dette er Microsofts store VR-planer

Microsoft er selvsagt til stede under Computex Tapei 2016 og har nylig annonsert flere spennende VR- og AR-nyheter (utvidet virkelighet).

Windows Holographic
Nå åpner selskapet nemlig opp Windows Holographic – plattformen som driver Hololens – til alle slik at samarbeidspartnere kan bruke teknologien i deres VR-, AR- og blandede virkelighetsprodukter (mixed reality).

Windows Holographic gjør det mulig å blande objekter i den virkelige verdenen med personer i en holografisk eller virtuell verden. Det er også mulig å kjøre Universal Windows Apps (UWP) i virtuelle miljøer.

Stor annonsering
Neowin skriver at Microsoft muligens har gjort Windows Holographic til en av selskapets viktigste plattformer.

Annonse


Produsenter som integrerer Windows Holographic i deres produkter kan dra nytte av blant annet Windows-API-er (applikasjonsgrensesnitt), Xbox Live Services og Windows Store.

Det ser ikke ut til at produsentene trenger noen ekstra maskinvare for å integrere Windows Holographic i eksisterende VR-hodesett og selskapet uttaler at de samarbeider med selskaper som Intel, AMD, Qualcomm, HTC, Acer, Asus, Dell, Falcon Northwest, HP, Lenovo, MSI med flere under utviklingen.

Under kan du se Microsoft demonstrere hvordan HTC Vive-brukere kan samhandle med Hololens-brukere.

 

Kilder:
Neowin,
Windows Blog

Annonse