Star Trek-studio trekker klingon-søksmål

Paramount trekker Star Trek-søksmålet.
Paramount trekker Star Trek-søksmålet.

På tampen av mars skrev vi at Paramount Pictures og CBS hadde rettet et søksmål mot produsentene (Axanar Productions) bak den Star Trek-relaterte kortfilmen «Prelude To Axanar».

Trekker søksmålet
Nå ser det ut til at filmstudioet Paramount er forberedt på å avslutte det hele. Annonseringen kommer direkte fra regissør J.J. Abrams.

– Da vi begynte å snakke om det skjønte vi at dette er ikke slik vi skal behandle fansen. Fansen burde heller feire dette, uttalte han under en Star Trek-arrangement på fredag.

Annonse

Star Trek Beyond-regissøren Justin Lin skal være en av initiativtakerne bak det hele, forteller Abrams.

– Star Trek-fansen er en del av denne verdenen. Så Justin tok turen til studioet og fikk dem til å stanse søksmålet nå, og om et par uker vil det bli annonsert at det er stanset, og fansen vil fortsette å jobbe med prosjektet, sa han.

Strålende fornøyd
Axanar-regissøren Alec Peters er strålende fornøyd med nyheten om at Paramount dropper søksmålet og skriver følgende i en kort melding på Facebook:

«Et STORT TAKK til JJ Abrams og Justin Lin for deres annonsering i går om at Paramount dropper søksmålet mot Axanar.»

Dog er ikke saken helt ute av verdenen riktig ennå. TorrentFreak skriver at partene fortsatt jobber med å ferdigstille forliksavtalen, uansett ser det ut til å være gode nyheter for Peters og resten av Axanar Productions som jobber med en oppfølger til «Prelude to Axanar».

Det opprinnelige søksmålet
I tillegg til å kreve eierskap av Star Trek-relaterte ting som setting, karakterer, arter, klær, farger, former, ord og korte fraser, skal rettighetshaverne også ha krevd at de ikke kan bruke språket klingon – kjent fra Star Trek-serien.

Axanar productions hevder på sin side at navn, titler og sitater ikke kan beskyttes av opphavsretten, og dette gjelder også den populære frasen «beam me up».

«Det klingoske språket er i seg selv en idé eller et system, og kan ikke beskyttes av opphavsretten», skriver filmskaperne i klagen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse