Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Paramount trekker Star Trek-søksmålet. (Ill.: CBS Studios)

Star Trek-studio trekker klingon-søksmål

– Det er ikke slik vi skal behandle fansen.

På tampen av mars skrev vi at Paramount Pictures og CBS hadde rettet et søksmål mot produsentene (Axanar Productions) bak den Star Trek-relaterte kortfilmen «Prelude To Axanar».

Trekker søksmålet
Nå ser det ut til at filmstudioet Paramount er forberedt på å avslutte det hele. Annonseringen kommer direkte fra regissør J.J. Abrams.

– Da vi begynte å snakke om det skjønte vi at dette er ikke slik vi skal behandle fansen. Fansen burde heller feire dette, uttalte han under en Star Trek-arrangement på fredag.

Star Trek Beyond-regissøren Justin Lin skal være en av initiativtakerne bak det hele, forteller Abrams.

– Star Trek-fansen er en del av denne verdenen. Så Justin tok turen til studioet og fikk dem til å stanse søksmålet nå, og om et par uker vil det bli annonsert at det er stanset, og fansen vil fortsette å jobbe med prosjektet, sa han.

Strålende fornøyd
Axanar-regissøren Alec Peters er strålende fornøyd med nyheten om at Paramount dropper søksmålet og skriver følgende i en kort melding på Facebook:

«Et STORT TAKK til JJ Abrams og Justin Lin for deres annonsering i går om at Paramount dropper søksmålet mot Axanar.»

Dog er ikke saken helt ute av verdenen riktig ennå. TorrentFreak skriver at partene fortsatt jobber med å ferdigstille forliksavtalen, uansett ser det ut til å være gode nyheter for Peters og resten av Axanar Productions som jobber med en oppfølger til «Prelude to Axanar».

Det opprinnelige søksmålet
I tillegg til å kreve eierskap av Star Trek-relaterte ting som setting, karakterer, arter, klær, farger, former, ord og korte fraser, skal rettighetshaverne også ha krevd at de ikke kan bruke språket klingon – kjent fra Star Trek-serien.

Axanar productions hevder på sin side at navn, titler og sitater ikke kan beskyttes av opphavsretten, og dette gjelder også den populære frasen «beam me up».

«Det klingoske språket er i seg selv en idé eller et system, og kan ikke beskyttes av opphavsretten», skriver filmskaperne i klagen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: opphavsrett, startrek