Hva har VR med luftgitar å gjøre?

Det var musikk som var den store pådriveren for å utvikle den virtuelle virkeligheten.
Det var musikk som var den store pådriveren for å utvikle den virtuelle virkeligheten.

Jaron Lanier har hatt mange titler opp gjennom årene. Han er blant annet kjent som dataingeniør, forfatter, musiker, men han blir også regnet som «den virtuelle virkelighetens far».

Luftgitarspilling
Legenden skal ha det til at virtuell virkelighet var resultatet av forsøket på å prøve å lage så bra luftgitar som mulig. Under et intervju med Motherboard bekrefter en entusiastisk Lanier at det er mye sannhet i dette.

– Jeg vet at dette høres utrolig ut, men den første appen vi lagde av VR-utstyr – som også inkluderte hansker – var for å spille virtuelle instrumenter i luften, forteller han til Motherboard og legger til:

Annonse

– Den første virtuelle verdenen jeg lagde hadde musikktema. Den første demo som ble levert med et kommeriselt VR-system, var et virtuelt musikkinstrument.

Jobber med Hololens
Senere denne uken skal Lanier tale under Moogfest – en musikkteknologikonferanse i Durham i Nord-Carolina. Han skal snakke om fremtidens kreativitet og hvordan virtuell virkelighet og musikk kan påvirke hverandre i fremtiden.

For øyeblikket driver Lanier sitt eget laboratorium i Microsoft der han jobber med utvidet virkelighet i blant annet Hololens. For øyeblikket er det ikke musikk som står på planen, men han godt se for seg at det vil skje i fremtiden. Se ITavisen teste Hololens.

– Det er en artig sak. OK, så jeg har min store modulære synthesizer og ved siden av har jeg Hololens. Så hvorfor kobler jeg ikke Hololens til synthesizeren riktig ennå? Det er fullt mulig. Hva er galt med meg? Jeg kunne gjort det, jeg vet ikke, når som helst, forteller Lanier til Motherboard.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse
Annonse