Forbrukerrådet klager inn Runkeeper til Datatilsynet.
Forbrukerrådet klager inn Runkeeper til Datatilsynet.

Annonse


Runkeeper klages inn til Datatilsynet

Som et ledd av Forbrukerrådets appfail-kampanje har de undersøkt flere populære apper – også norske der flere får stryk – til smarttelefoner.

Klages inn
Treningsappen Runkeeper er en av dem som fikk slakt av Forbrukerrådet og nå har sistnevnte klaget inn appen til Datatilsynet for brudd på norsk og europeisk personlovgivning.

– Alle skjønner at Runkeeper sporer brukerne sine når de trener, men at det samme skjer når treningsøkten er over, er på ingen måte greit, sier fagdirektør Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Og legger til:

Annonse
– Ikke bare er dette et brudd på personvernlovgivningen, men vi er også overbevist om at brukerne ikke ønsker å bli sporet på denne måten, eller at informasjon om hvor du befinner deg, fysisk form og treningsvaner blir delt med tredjeparter.

Mye å sette fingeren på
I tillegg klager de inn appens manglende sletterutiner. «Ut fra selskapets egne vilkår, er det og i det blå om personopplysninger slettes rutinemessig, eller når bruker ber om det», skriver Forbrukerrådet.

– Runkeeper er pålagt å slette informasjon når denne ikke lenger er relevant eller brukerkontoen avsluttes. Vi forventer at selskapet både etterlever europeisk regelverk og blir klare på hvordan dette gjøres, sier Finn Myrstad.

 

Kilde:
Forbrukerrådet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse