Salget av Samsung Galaxy S7 edge har gått meget bra.
Salget av Samsung Galaxy S7 edge har gått meget bra.

Annonse


Android knuser iPhone på alle fronter

Forrige måned annonserte Apple for første gang en nedgang i iPhone-salg år for år. Tallene gjenspeiles i Kantars kvartalstall.

Android på topp
Ifølge Kantar WorldPanel ComTech opplevde Android en massiv vekst i markeder som USA, Europa og Kina, samtidig som iPhone taper markedsandeler.

I de fem største markedene i Europa (Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania) økte Androids markedsandel til 75,6 prosent. Det er en økning på 7 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

For USA er tallet på 66,5 prosent, opp 7,3 prosentpoeng, og i Kina ligger markedsandelen på 77 prosent, opp 6 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret.

Annonse
Windows sliter
«Dette er den sterkeste veksten for Android i EU5 på over to år. I tillegg kommer ikke økningen fra én eller to produsenter, men fra forskjellige merker og økosystemer og varierer fra region til region», skriver mobilanalytikeren Lauren Guenveur i Kantar,

Samtidig meldes det at salget av Windows Phone er halvert i de største markedene i Europa. Dette kommer kanskje ikke på som noen overraskelse ettersom Microsoft i april annonserte et salgstall på kun 2,3 millioner. På en annen side rapporterer Netmarketshare om at Windows Phone øker markedsandelene.

 

Kilder:
Kantar,
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse