Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Salget av Samsung Galaxy S7 edge har gått meget bra. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Android knuser iPhone på alle fronter

Solide tall for Googles mobil-OS.

Forrige måned annonserte Apple for første gang en nedgang i iPhone-salg år for år. Tallene gjenspeiles i Kantars kvartalstall.

Android på topp
Ifølge Kantar WorldPanel ComTech opplevde Android en massiv vekst i markeder som USA, Europa og Kina, samtidig som iPhone taper markedsandeler.

I de fem største markedene i Europa (Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania) økte Androids markedsandel til 75,6 prosent. Det er en økning på 7 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

For USA er tallet på 66,5 prosent, opp 7,3 prosentpoeng, og i Kina ligger markedsandelen på 77 prosent, opp 6 prosentpoeng sammenlignet med fjoråret.

Windows sliter
«Dette er den sterkeste veksten for Android i EU5 på over to år. I tillegg kommer ikke økningen fra én eller to produsenter, men fra forskjellige merker og økosystemer og varierer fra region til region», skriver mobilanalytikeren Lauren Guenveur i Kantar,

Samtidig meldes det at salget av Windows Phone er halvert i de største markedene i Europa. Dette kommer kanskje ikke på som noen overraskelse ettersom Microsoft i april annonserte et salgstall på kun 2,3 millioner. På en annen side rapporterer Netmarketshare om at Windows Phone øker markedsandelene.

 

Kilder:
Kantar,
Venture Beat

Stikkord: android, iphone, WindowsPhone