Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En fem år gammel skadevare for Android er nettopp blitt oppdaget. (Ill.: Google)

Qualcomm-svakhet rammet Android

Er flere år gammel, ble først fikset nylig.

Det er ikke lenger enn en uke siden vi skrev om en skadevare som eldre Android-enheter, nå er det dukket opp en ny som faktisk er flere år gammel.

Usikkert om alle blir fikset
Sikkerhetsselskapet FireEye oppdaget i januar et nytt sikkerhetshull som berører Android-enheter og gjør det mulig for angripere å få tilgang til enhetens innebygde mobilradio.

Svakheten gjør det mulig for angriperne å få tilgang til samtale- og meldingshistorikken på enheter som kjører Android 4.3 Jellybean eller tidligere.

Selv om svakheten ble oppdaget i januar, stammer den faktisk flere år tilbake. Qualcomm ble informert av FireEye kort tid etter og skal ha tettet hullet i mars. Dog er det usikkert om samtlige enheter som potensielt er utsatt noen gang vil bli oppdatert.

Fem år gammel
FireEye skriver at det er vanskelig å estimere hvor mange enheter som kan være utsatt, men mener det er snakk om flere millioner Android-mobiler i løpet av de siste fem årene.

Enheter som kjører KitKat 4.4 og nyere skal være delvis beskyttet mot skadevaren etter inkluderingen av «Security Enhancements for Android».

 

Kilder:
Neowin,
FireEye,
Ars technica

Annonse
Stikkord: android, skadevare