Ny skadevare rammer Android-enheter

Igjen er det dukket opp en skadevare som rammer Android.

Sikkerhetsforskerne ved Blue Coat Systems har oppdaget et nytt «drive-by»-angrep som sikter seg inn på eldre Android-versjoner.

Via annonser
Skadevaren rammer Android-enheten uten at brukeren er klar over eller laster ned det ned. Som andre «drive-by»-angrep kan dette ramme enheten kun ved at brukeren besøker en nettside.

For øyeblikket ser det ut til at angrepene skjer via annonsene på enkelte pornonettsider og de utnytter flere svakheter som finnes i de eldre Android-versjonene.

Annonse

Heldigvis kan det vise seg å være enkelt å fjerne skadevaren, men selv om det ikke er spesielt ondsinnet, viser det hvor lett det kan være å ramme enheter.

Les også: Kidnappingsprogramvare funnet i populært Mac-program.

Kan ramme 4.4
Blue Coat Systems skriver at skadevaren angriper Android-enheter som kjører på operativsystemversjon inntil 4.3. Tall fra Google viser at det er nesten 21 prosent av Android-enhetene som kjører 4.3 eller eldre.

Det er grunn til å tro at også 4.4 KitKat-enheter er sårbare mot denne skadevare, dog med å utnytte det på en annen måte, noe som får gjør at over halvparten av Android-enhetene sårbare.

 

Kilder:
Neowin,
Blue Coat Systems

Annonse
Annonse