Acers monster-PC er knøttliten

Predator G1 er mye mindre enn G3 og G6.

Forrige uke hadde Acer en stor lansering i New York og vi var tilstede.

Switch Alpha 12
De startet ballett med å vise frem en ny sykkelcomputer, et nytt treningsarmbånd og nettbrettet «Grandpad» beregnet på den eldre garden.

Tempoet økte en del hakk da den første PC-en ble vist frem. Aspire Switch Alpha 12 er selskapets svar på Microsoft Surface-serien. Den har et avtakbart tastatur som også kan vinkles slik som Surface, støtte for penn og en justerbar støtte. Sistnevnte minner mye om den som sitter i HP Spectre 13 som vi testet på tampen av fjoråret.

Annonse

Det er lett å se hvor Acer har hentet inspirasjonen fra.
Det er lett å se hvor Acer har hentet inspirasjonen fra.

Det mest interessante med hybrid-PC-en er Acers «LiquidLoop»-kjøleteknologi, eller vannkjøling om du vil. Acer hevder Switch Alpha 12 vil ha en battertid på 12 timer, men det gjenstår å se.

Kvalitetsfølelsen er gjennomført god, men er jeg er ingen tilhenger av det støttedesignet. Da heller jeg mer mot Microsofts valg som virker å være mer solid. Acer har lagt seg på en relativt lavere pris en konkurrentene og det er et pluss at tastaturet følger med.

Prisen starter på 7190 kroner og den lanseres i mai.

Aspire S13
Dette er PC-en Acer håper å ta opp kampen med Apple og MacBook med. På innsiden sitter det en sjettegenerasjons Intel Core-prosessor og selskapet lover god ytelse og kvalitet til en beskjeden pris.

S13 kommer i både sort og hvit utgave og med med støtte for berøring. Oppgitt batteritid er på 13 timer og det skal bli spennende å se om den holder som lovet.

PC-en bærer mye preg av å være laget i plast, men det nye hengselet som Acer snakket varmt om under pressekonferansen, virker å være solid.

Tastaturet er kanskje ikke det beste vi har fått prøvd, men det er absolutt komfortabelt å skrive med. S13 er på ingen måte en designvinner, dog er den syltynn og enkelte vil nok tiltrekkes av den hvite utførelsen. Vi foretrekker den sorte utgaven.

Prisen starter på 6890 kroner og lanseringen er allerede denne måneden.

Predator 17X
Etter å ha vært rimelig fornøyde med Predator 17-G791 som vi testet i fjor, var det overraskende å se at Acer allerede hadde en ny modell på lur. Den største nyheten er at spill-PC-en nå kjører grafikkort som er beregnet på skrivebordet. Borte er M-modellen.

Predator 17X har et GeForce GTX 980-kort, noe som skal være nok til å gi spillerne en solid opplevelse. Ikke minst på VR-fronten, som Acer satser stort på.

Predator 17X beholder det gode Preator-designet.
Predator 17X beholder det gode Preator-designet.

Predator 17X ligner svært mye på forgjengeren,
Predator 17X ligner svært mye på forgjengeren,

Utseendemessig er den svært like modellen vi prøvde, men noe små justeringer. Kvalitetsfølelsen er utsøkt og skjermen er bedre enn noen gang tidligere. Prisen er jo også deretter. Den rimeligste modellen starer på 2499 euro når den lanseres i juni.

Predator G1
Acer gav desktop-PC-ene i fjor en kjærkommen ansiktsløft. Den oppdaterte G-serien ble plutselig veldig attraktiv, og selskapet tok det ett steg lenger med den nye toppmodellen G1.

Det første som slår en, er hvor liten den er sammenlignet med fjorårsmodellene. Den er kanskje en tredjedel av størrelsen, uten å vite det helt spesifikt. (Acer oppgir at chassiset er på 16 liter.)

På innsiden har de fått plass til sjettegenerasjons Intel Core-prosessor, opptil GeForce Titan X-grafikkort, 64 GB RAM med mer.

Predator G1 er mye mindre enn G3 og G6.
Predator G1 er mye mindre enn G3 og G6.

Acer Predator G1 starter på 10 990 kroner. Lansering er i juni.

[email protected]
PC-produsenten la stor vekt på virtuell virkelighet og en stor del av messeområdet var beregnet på demonstrasjoner. «Acer is ready for VR», var det store slagordet. De hadde også en liten boks kalt «External Graphics Box» som ligner på en ekstern harddisk. Koble den til en bærbar PC for å gi den VR-støtte. Genialt!

«Everest» var definitivt den mest populære VR-opplevelsen. Her har utviklerne samlet inn 300 000 bilder fra Mount Everest for å gi en vanvittig naturtro opplevelse. Basert på dem som faktisk fikk prøve den, var det en meget realisisk opplevelse. Ikke for den med en viss høydeskrekk, med andre ord.

Acer var også stolte av å annonsere at de er de første som støtter samtlige VR-standarder fra HTC Vive til OSVR.

Alt i alt har Acer mye spennende på lur fremover. De virker å satse stort på både virtuell virkelighet og spill og det kan bli interessant å se hvordan spillerne tar dette imot.

Annonse
Annonse