Det amerikanske luftfarttilsynet mener det er ulovlig å skyte ned droner.

Annonse


Inntil 20 år i fengsel for å skyte ned en drone

Selv om flere amerikanske dommere sier det er greit å skyte ned droner som befinner seg på ditt område, mener Federal Aviation Administration (FAA), det amerikanske luftfartstilsynet, at det er en føderal forbrytelse.

Luftfartøy
Hvis du skyter ned en drone ødelegger du fortsatt et luftfartøy, ifølge FAA. Forskjellen er at dette ikke har noen om bord.

Dette kan resultere i inntil 20 års fengsel, noe som kanskje bør få en og annen til å tenke seg om én ekstra gang før de plaffer ned en drone.

Les mer om droner her.

Annonse


Dronevåpen
Det siste året har dronene virkelig kommet for fullt, men det er ikke alle som er like begeistret for det flyvende fartøyet og det er blant annet utviklet spesialvåpen som skal ta ned forstyrrende droner.

«Drone Defender» er utviklet for å kutte kommunikasjon mellom dronen og piloten. Den gjør dette ved å «skyte» en radiopuls mot målet. Så lenge dronen befinner seg i siktet så vil den være uten kommunikasjon med sin pilot.

https://youtube.com/watch?v=KaC5QAtBlrI

I tillegg trener det nederlandske politiet opp ørner til å ta ut ulovlige droner. Prosjektet er et samarbeid med det danske selskapet Guard From Above.

Har du merket noen plagsomme droner, eller er du kanskje dronepilot selv?

 

Kilder:
Forbes,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse