Modderen MoDaCo viser deg hvordan du kan aktivere Adoptable Storage på din S7 enhet.
Modderen MoDaCo viser deg hvordan du kan aktivere Adoptable Storage på din S7 enhet.

Annonse


«Adoptable Storage»-funksjonen er fjernet fra Galaxy S7

Fra Samsung Galaxy S5 til S6, tok Samsung vekk muligheten for å bytte batteri og i tillegg tok de vekk muligheten for å bruke SD-kort for lagring.

Tok til vettet
Etter at brukerbasen til selskapet sa klart ifra hva de synes om denne endringen tok selskapet delvis til vettet med Galaxy S7 og introduserte på nytt muligheten for å benytte SD-kort, selskapet har likevel valgt å holde tilbake på ett punkt, de har deaktivert en av Androids nyeste funksjoner.

Adoptable Storage
Den funksjonen er nemlig en som ble introdusert med Android 6.0 Marshmallow, som slår sammen SD-kortet med den interne lagringen og lager et felles dataområde.

Fordelen med denne tilnærmingen er at du ikke lenger har doble mapper for bilder etc, som gjerne oppstår om du legger til SD-kortet etter at du brukt enheten en stund.

Annonse


Passer ikke for alle
Så på S7 og S7 Edge har denne funksjonaliteten i Android 6.0 blitt deaktivert, det kan tenkes at bakgrunnen for dette er at Samsung mener at majoriteten av brukerene deres vil ha portabilitet fremfor at SD-kortet integreres med den lokale lagringen.

Baksiden med denne funksjonen er at etter kortet er formatert på denne måten så forsvinner enkelheten med dra filer og data over på SD-kortet for så å kunne flytte det over til en annen enhet.

Les også: TEST: Samsung Galaxy S7 Edge

Fiks det sjæl
De siste årene har det blitt desto mer vanlig at vi snur oss til moddere når selskaper som Apple, Samsung eller andre fjerner grunnleggende funksjonalitet uten at de gir oss et valg. I denne sammenhengen er det modderen, Paul «MoDaCo» O’Brien, som retter opp Samsungs brøler.

Skulle du ønske å ha denne funksjonaliteten finnes det en løsning, og du trenger ikke å roote din enhet eller være en terminal-guru.

Følg syv enkle steg
I syv enkle steg forklarer han hvordan du ved å bruke ADB (Android Debug Bridge) kan aktivere denne funksjonaliteten som Samsung altså ikke har fjernet fra OS’et, men heller har valgt å deaktivere i brukergrensesnittet.

Hva synes du om at Samsung har fjernet denne funksjonen for brukerene sine? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Modaco.com via Android Authority

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse