Overgangen fra Win32-spill til nye Universal App Platform kommer til å forbli smertefullt for spillere en stund til.
Overgangen fra Win32-spill til nye Universal App Platform kommer til å forbli smertefullt for spillere en stund til.

Annonse


Slik unnskylder de den elendige PC-ytelsen

Windows 10 sitt nye «Universal Windows App Model»-rammeverk for applikasjoner har ikke gjort det særlig hyggelig for spillere.

Les også: Nå forsvinner .exe – slik er den nye måten å installere Windows 10-programmer på.

Oppdatert, 18:55:

Vi har testet spillet med 16GB RAM, en relativt ny Intel Core i5 CPU og et GeForce GTX 980 ti med 6GB RAM. Selv med denne maskinvaren ser ikke spillet bedre ut enn på Xbox One, og ytelsen er såpass dårlig at vi foretrekker konsoll-versjonen.

Annonse


Mangler fler-GPU-støtte
Det er nemlig store begrensninger vi må belage oss å leve med, minst inntil den store sommer-oppdateringen til tiern lanseres. Det er ikke bare bare å kvitte seg med Win32-rammeverket og forvente at alt er som før, eller bedre, for per i dag mangler støtte for SLI, G-Sync og Freesync samt muligheten for utviklerne å deaktivere V-sync.

Dette er elementær funksjonalitet som selvsagt burde ha vært på plass fra dag en, men som ikke er det.

Uansett, Remedy hevder at Nvidia-driverne 362.00 og AMDs Crimson Edition 16.4.1 er de beste å bruke til Quantum Break – problemet er dog at å gå tilbake til eldre driverversjoner trolig vil ha en negativ ytelses-effekt på andre spill.

Dette er det verste
Det mest hårreisende med PC-utgaven er at den nedjusterer oppløsningen, akkurat som på konsoll – det later til at spillet er designet slik fra grunnen og opp, så det blir kanskje aldri noe av å kjøre spillet med PC-ens egentlige oppløsning.

«Windows 10-versjonen av Quantum Break bruker den samme rekonstruksjonsmetoden som på Xbox One. Om PC-en kjører 1080p skapes bildet fra fire 720p-buffere tegnet med 4xMSAA, akkurat som på Xbox One.

Når du endrer oppløsning så er bufferen som konstruerer bildet alltid en tredjedel av oppløsningen, eksempel: 2560 x 1440 blir til 1706 x 960 i spillet

Remedy lover at de som har hatt problemer med installasjon av spillet kan glede seg til sommer-oppdateringen av OS-et, da det visstnok kommer større endringer.

Quantum Break er ikke det eneste spillet som sliter med å tilpasse seg den nye plattformen: Gears of War-problemene i kø på Windows 10.

 

Kilde:
Remedy

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse