NVIDIA mener at dette er VR-fremtiden.

Annonse


NVIDIA skal gi VR fotorealisme

VR-hodesettet Oculus Rift er nå tilgjengelig, HTC Vive ventes om kort tid og PlayStation VR slippes i løpet av året.

Iray VR
Grafikkselskapet NVIDIA jobber med en ny teknologi, Iray, som kan «lage interaktive, virtuelle verdener med enestående gjengivelse».

Mens Rift og Vive ikke kan skilte med den beste grafikken, demonstrerte NVIDIA under utviklerkonferansen GTC at Iray VR kan gjengi detaljer i det virkelige litt slik at man føler at man faktisk er der.

«Du skal kunne se rundt i en virtuell bil, et moderne hus, eller interiøret av vår uferdige Silicon Valley-campus med forbløffende nøyaktighet», forklarte NVIDIA-sjefen Jen-Hsun Huang fra scenen.

Annonse


Les også: Dette er Unreal Engine 4-grafikk!

Tar flere døgn å prosessere
Det er ingen enkel prosess å lage Iray VR. Først bruker man lysprober for å fotografere rommet brukerne vil utforske. Disse probene fanger ikke bare det estetiske, men også hvordan lyset strømmer ut fra tusenvis av punkter.

For å gjengi dette, er man avhengig av en superdatamaskin, men selv ved så mye kraft vil det ta 100 timer å lage et fotorealistisk rom. Dette fordi Iray VR fester sammen hundrevis av lysprober for mer eller mindre lag et 4K-bilde du kan se rundt i og utforske.

Se en demonstrasjon i videoen under.

 

Kilder:
NVIDIA,
Inside Reality

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse