Oculus Rift sine bruksvilkår er kanskje i overkant strenge?
Oculus Rift sine bruksvilkår er kanskje i overkant strenge?

Annonse


Oculus svarer på bruksvilkårkritikken

Det var nok flere som stusset over brukervilkårene for det virtuelle virkelighetshodesettet Oculus Rift.

Les også: Oculus Rifts bruksvilkår vil gi deg bakoversveis.

Datainnsamling
Blant annet ble brukerne skeptiske til den potensielle datainnsamlingen til Oculus, og nå har selskapet kommet med en oppklaring.

«Vi ønsker å tilby den beste VR-opplevelsen for brukerne og for å gjøre det, er vi nødt til å forstå hvordan produktene våre blir brukt og underveis tenker vi også på personvernet.

Annonse


Oculus-bruksvilkårene var laget slik at det skulle være veldig klart for brukerne hvordan vi innhenter og mottar informasjon, og hvordan vi bruker den», skriver Oculus og legger til at de blant annet bruker denne informasjonen for å sørge at alt fungerer som det skal.

Brukerskapt innhold
En annen ting som spillerne var punktet der det stod at «du gir fra deg alle rettigheter om du skaper innhold til Rift så gir du Rift, nærmere bestemt Facebook, alle rettigheter til det.»

«Brukere og innholdsskapere eier alt innholdet de lager ved å bruke Oculus-tjenester. Vi tar ikke eierskap. Våre bruksvilkår gir Oculus en lisens til brukerskapt innhold slik at vi kan tilby en full pakke med nåværende og fremtidige produkter og tjenester til vår plattform, som for eksempel å dele et kort VR-øyeblikk med en venn», skriver Oculus.

Facebook holdes utenfor
Avslutningsvis avslutter Oculus med å oppklare Facebook rolle i saken:

«Facebook eier Oculus og hjelper oss med å kjøre enkelte Oculus-tjenester, slik som elementer av vår infrastruktur, men på dette tidspunktet deler vi ikke informasjon med Facebook. Vi har ikke annonser og Facebook benytter ikke Oculus-informasjon for annonser – men dette er ting vi kan vurdere i fremtiden», avslutter selskapet.

Kilde:
SweClockers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse