En analytiker spår at Apple-kundene vil doble forbruket sitt i de kommende årene.

Annonse


Apple-kundene kommer nesten til å doble forbruket sitt

Ifølge Credit Suisse-analytikeren Kulbinder Garcha kommer Apple-kundene til nærmest å doble Apple-forbruket sitt i løpet av de kommende årene.

Apple-tjenester
Garcha hevder at flere investorer undervurderer vekstpotensialet til tjenester som Apple Pay, Apple Care, Apple Music og iCloud.

Ifølge estimatene til analytikeren har bruttofortjenesten relatert til tjenester økt fra 3,2 milliarder dollar i 2010 til 14,5 milliarder dollar og han tror at veksten bare vil fortsette i tiden fremover til 34 milliarder dollar i 2020.

Les også: Salget av iPhone har stagnert.

Annonse


85 prosent vekst
Dette skal blant annet skje ved hjelp av tjenestene nevnt over. Summen hver kunde bruker på slike tjenester vil øke fra 61 dollar, drøyt 500 kroner, i år til 113 dollar, rundt 940 kroner, per år i 2020. Det er en økning på 85 prosent og Garcha spår at veksten vil være ytterligere hvis Apple lanserer en egen TV-tjeneste.

«Det vil være naivt å anta at Apple ikke vil stige inn i TV-strømmemarkedet eller kapitalisere ytterligere i spillsegmentet også», uttaler Garcha til MarketWatch.

Apple har blitt drevet av et sterkt maskinvaresalg de seneste årene og i fjor stod iPhone for 66 prosent av omsetningen til selskapet.

 

Kilde:
MarketWatch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse