FBI ønsker ikke på dette tidspunktet å avsløre hvem og hvordan.

Annonse


FBI-hacken fungerer mest sannsynlig kun på iPhone 5c

Som vi tidligere har meldt, har FBI klart å hente ut informasjon fra den mye omtalte iPhone 5-modellen i «FBiOS-saken» uten hjelp fra Apple.

Les også: FBI dropper saken mot Apple.

Kun iPhone 5c?
FBI vil på ingen måte kommentere hvem som hjalp dem eller hvordan de fikk det til. En tjenestemann, som ønsker å være anonym, uttaler til amerikansk presse at det er altfor tidlig å uttale seg om hacken fungerer på andre enheter, men kunne bekrefte at den fungerte på iPhone 5c med iOS 9.

Han nektet også å kommentere hvorvidt FBI planlegger å avsløre metoden ovenfor Apple, slik at selskapet kan sikre at fremtidige iOS-enheter ikke blir hacket på samme måte.

Annonse


Ifølge de seneste ryktene er det det israelske selskapet Cellebrite som har bistått FBI.

Slik svarer Apple på saken.

– FBI bør informere
Ross Schulman ved Open Technology Institute uttaler til CNN at det er vanlig prosedyre at samtalene i FBI nå foregår på et høyt nivå og at de må raskt avgjøre om de vil avsløre detaljene til Apple eller ikke.

– Av det vi vet er denne feilen svært utbredt og gir full tilgang til en enhet som mange av oss daglig er avhengige av. Dette er gode grunner til å snakke med Apple slik at de kan fikse problemet, sier Schulman.

Les også: Israelsk iPhone-hjelp for FBI.

 

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse