Gartner mener Microsoft har lite å frykte fra en mindre iPad Pro.

Annonse


– Microsoft har ingenting å frykte fra iPad Pro

I går annonserte Apple en mindre iPad Pro-modell med størrelse som en iPad Air 2.

– Ingen påvirkning
Under arrangementet uttalte Apples Phil Schiller blant annet at Windows var designet for en verden før Internett, appbutikker og sosiale medier.

– Når brukere av eldre PC-er ser funksjonene og ytelsen og mulighetene til et produkt som iPad Pro, designet for den moderne, digitale livsstilen, vil mange av dem anse den som den «ultimate PC-erstatteren, uttale Schiller fra scenekanten.

Gartner-analytikeren Steve Kleynhans mener derimot at Microsoft og Windows-produsentene har lite å frykte fra nye iPad Pro:

Annonse


– Så langt har vi ikke sett noen påvirkning fra iPad Pro på Windows 10-satsningene hos selskapene. Jeg vil si at selskapene flytter seg veldig raskt mot Windows og ingenting fra Apple har bremset det. Jeg tror ikke en mindre versjon av samme produkt kommer til å endre det, forteller Kleynhans til ComputerWorld.

Les også: Analyseselskap spår enorm vekst for Windows-nettbrett.

IDC enige
Visepresidenten i analyseselskapet IDC, Lauren Loverde, virker å ha samme syn som kollegaen sin i Gartner og kommenterte spesielt Schillers uttalelse om at det finnes 600 millioner PC-er som er over fem år gamle.

– I stedet for å kjøpe en ny PC, velger de heller å kjøpe et nytt nettbrett, og enten det er Android eller iPad eller noe annet, er det stor sjanse for at disse kundene har kjøpt noe de bruker som et alternativ til PC-en. De har fortsatt PC-en når de trenger funksjonaliteten til en full skjerm, et tastatur og en mus, og liknende, sier Loverde til ComputerWorld.

Kan du bytte ut den bærbare PC-en din mot en iPad Pro?

 

Kilde:
ComputerWorld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse