Microsoft er et av selskapene bak foslaget.

Annonse


Slik vil de gjøre e-posten din mer sikker

Kryptering og sikkerhet er to av temaene som ofte har gått igjen den siste tiden. «FBiOS-saken» mellom Apple og FBI er selvsagt en stor årsak til dette.

Kryptering
Et nytt forslag overlevert til Internet Engineering Task Force (IETF), en større organisasjon for internettstandarder, ønsker bedre sikkerhet for e-postmeldinger.

Bak forslaget står selskaper som Microsoft, Yahoo, Google, LinkedIn og 1&1 mail & Media Development, og de ønsker å sørge for at e-poster er kryptert før de blir sendt.

Støtter ikke mottakeren kryptering eller hvis et av deres sertifikater er ugyldig, blir ikke e-posten sendt.

Annonse


Les også: Striden mellom Apple og FBI går langt tilbake i tid.

Dårlig sikret
De fleste e-poster blir sendt i ren tekst med SMTP, som ikke har noen beskyttelse mot såkalte mann-i-midten-angrep. Noe som kort og godt betyr at en hacker enkelt kan lese meldingene dine.

ProtonMail er en e-posttjeneste der meldingene er krypterte hvis de sendes til andre ProtonMail-brukere, men mange har knyttet seg til større tjenester som Gmail og Outlook, der de også har lagret kalender og kontaktlisten sin, og er ikke villige til å bytte til andre e-postleverandører.

Forslaget sendt til IETF er for øyeblikket på at et tidlig stadium, men takket være støtte fra store bidragsytere er det stor mulighet for at vi vil se slik kryptering i fremtiden.

 

Kilder:
The Next Web,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse