John McAfee er helt sikker på at han hadde klart å lure seg inn i Pentagon-bygningen.
John McAfee er helt sikker på at han hadde klart å lure seg inn i Pentagon-bygningen.

Annonse


John McAfee: – Slik hadde jeg hacket Pentagon

Det er sikkert morsomt å være John McAfee for tiden.

Les også: – John McAfee har ikke peiling på hvordan en iPhone fungerer.

Kunne han klart det?
Mannen elsker rampelyset, og han elsker å uttale seg om ting han mener han kan mye om, men som andre hevder bare er tøv, ref. iPhone-artikkelen over.

Denne gang er det Pentagons hack-utfordring han tar for seg med en eksentrisk energi kun McAfee klarer å mane frem.

Annonse


Ville ikke utført teknisk hacking
I et intervju med Tech Insider forklarer han hvordan han ville gått frem for å lure seg inn i et av verdens viktigste og sikreste nett, det amerikanske forsvarets hovedkontor: Pentagon.

Han anslår at han og et team må ha tre til fire uker til å forberede seg. Og komme seg inn i selve bygningen, og gjennom sikkerhetssystemet som trolig er relativt rigid, svarer McAfee at det er en triviell greie:

– Vi vet alle det er trivielt. Du kan alltids komme deg inn i en hvilket som helst jævla sikker bygning, man må bare overvåke den lenge nok.

Klassiske forfalsknings-teknikker
– Man ønsker å finne det svakeste punktet. Fort inn, fort ut, og du får med deg alt. Jeg ville kun brukt «social engineering». Jeg ville mest sannsynlig sendt inn et «audit authorization»-brev med Forsvarsmyndighetens brevhode, forklarte han per telefon til Tech Insider.

Ifølge McAfee er dette en teknikk som sjelden feiler. –  Det siste du vil oppleve er at noen spør om ID-en din, da må man ha et falsk brev å vise dem.

McAfee mot FBI:

 

Kilde:
Tech Insider