Windows 10 fortsetter å sette rekorder for Microsoft.
Windows 10 fortsetter å sette rekorder for Microsoft.

Annonse


Microsoft setter nye rekorder

Microsoft hevder at mer enn 200 millioner enheter kjører deres nye operativsystem.

På vei til 1 milliard
Kun seks måneder etter lanseringen så er Windows 10 godt på vei til å bli Microsoft sitt mest populære OS gjennom tidene, og de er i rute for å nå 1 milliard installasjoner. Av de 200 millionene som pr idag kjører Windows 10 er 168 millioner enheter eid av sluttbrukere, men mer enn 76 prosent av kundebasen til Microsoft er i en eller annen pilotfase for å teste ut den nye versjonen, og kan komme til å gjøre byttet snart.

Som vi har skrevet om tidligere har Microsoft utvidet supporten for Windows 7 og 8.1, samtidig som de har innskrenket hvordan prosessor-arkitekturer kommer til å bli støttet i tiden fremover.

Les mer av vår dekningen av Windows 10 her.

Annonse


Enn så lenge troner Windows 7 på toppen med ca 52 prosent av markedsandelen i følge NetMarketShare, mens Windows 10 er på andreplass med nesten 11 prosent.

Veldig godt mottatt
Windows 10 har blitt veldig godt mottatt av bransjen og forbrukere. Og spesielt velkommen var nok oppgraderingen for de av oss som unngikk Windows 8 i det lengste. Men det er verdt å merke seg de ekstraordinære stegene Microsoft har tatt for å sørge for at adopsjonen av deres nye operativsystem skulle gå hurtigere.

Forbrukere med en PC som kjørte Windows 7 eller Windows 8 har kunnet oppgradere til Windows 10 gratis, og de oppfordrer sine kunder til å gjøre dette og laster sågar ned Windows 10 installasjonen i bakgrunnen på mange PC’er. I tillegg er det viktig å merke seg at tallet på 200 millioner også inneholder Xbox One konsollene som fikk oppgraderingen til Windows 10 i November i fjor.

Selv om Microsoft selv ikke har publisert noen salgstall for konsollen så ligger estimatene på ca 19 millioner solgte enheter.

Sky-tjenester vokser også
Windows 10 integrerer også bedre med selskapets sky-tjenester  enn tidligere, Cortana integrerer med Office 365 og OneDrive. Og etterhvert som Windows 10 har sett økt adopsjon har også antall brukere til disse tjenestene økt. Forrige kvartal økte antall abonnenter med 2.4 millioner hvilket brakte totalen opp til 20.6 millioner.

Kilde:
Fool.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse