Disse Skylake-maskinene får Windows 10-støtte

Microsoft strammer inn støtte for fremtidige prosessorer.
Microsoft strammer inn støtte for fremtidige prosessorer.

Tidligere i uken skrev vi om at Microsoft skjerper inn antall arkitekturer de vil fortsette å supportere under Windows 7 og Windows 8.1, samtidig lovte de å komme med en liste over enheter som ville fortsette å motta støtte for Skylake ut juli 2017, altså de neste 18 månedene.

Les også: Støtte for nye prosessor-arkitekturer krever at du bruker Windows 10

Hva har skjedd
Microsoft gikk altså ut i forrige uke og sa at de endrer supportstrukturen for Windows 7 og Windows 8 betraktelig. Opprinnelig kunne bedrifter belage seg på å ha support for Windows 7/8.1 ut levetiden til produktene og selv nedgradere ny maskinvare levert med Windows 10 til ønsket versjon.

Annonse

Bedrifter spesielt har ofte behov for mye lenger utrullingstid av nye operativsystemer. Ruter sine real-tid skjermer ombord i bussene her i Oslo kjører for eksempel fortsatt på Windows XP.

Windows 7 SP1 er for tiden i utvidet support, som utløper 4. januar, 2020 på forrige generasjon av prosessorer (Haswell etc). Windows 8.1 på sin side vil motta samme støtte til 13. januar 2023.

Endringen ligger nå altså i at støtte for Windows 7/8.1 på utvalgte enheter som kjører på SkyLake vil vare til 17. juli 2017, og vil da avsluttes. fra 2017 til 2020/23 men de vil fortsette å motta kritiske oppdateringer om de ikke forårsaker problemer med kompatibilitet på andre enheter.

Over 100 enheter
Microsoft holdt det de lovet og listen er nå klar, og den inneholder over 100 enheter fra forskjellige produsenter som Dell og Lenovo. Microsoft skriver på sin side at listen vil utvides etterhvert som flere produsenter sender inn sine lister med støttede enheter.

Det opplyses også om at hver produsent har forpliktet seg til å sørge for full støtte for disse systemene i Windows 10, slik at en eventuell oppgradering skal gå smertefritt.

Listen inneholder maskinvare fra:

Kilde:
ZDNet

Annonse
Annonse