Opera Max er oppdatert for å gi brukerne bedre kontroll over mobildataen.

Annonse


Opera Max skal ta knekken på mobildatatyvene

Tidligere denne uken refset Forbrukerrådet appene til flere av de største aktørene i Norge, deriblant VG og Finn.

Mye bakgrunnsdata
Årsaken er at appene henter ut mer informasjon enn de trenger og sporer brukerne uten en god grunn.

Opera har også foretatt en app-analyse med fokus på apper og dataforbruk. Ifølge tallene til Opera bruker Android-appene i snitt 30 prosent av dataen mens de kjører i bakgrunnen. For populære apper som Messenger og Gmail er tallet på hele 73 prosent.

Les også: Flere norske apper bryter grunnleggende forbrukerrettigheter.

Annonse


Datasløsing
I forbindelse med lanseringen av Opera Max 1.6 til Android, sender selskapet ut en pressemelding der de skriver at appene tapper dataplaner ved å bruke unødvendig bakgrunnsdata.

–  Folk flest kjenner ikke til omfanget av bakgrunnsdata, har ofte ikke gitt appene tillatelse, og vet ikke hvordan de kan begrense databruken. Derfor introduserer vi Smart Alerts i Opera Max, som gir folk muligheten til selv å styre bruken av bakgrunnsdata. Opera Max kan også gi nyttige tips til hvordan man kan unngå at apper ikke bruker opp hele datapakken, sier Sergey Lossev, produktsjef i Opera, i pressemeldingen.

Smarte varsler
Nye Opera Max kommer med noe Opera kaller «Smart Alerts». Denne funksjonen «identifiserer hvilke apper som har en stor prosentandel av databruken i bakgrunnen. Opera Max varsler brukeren om dette, og gir den valget mellom å la appen fortsette å bruke bakgrunnsdata, eller å stoppe bruken»

Opera Max varsler brukeren når en app har brukt mer enn ti megabyte i løpet av en uke. I tillegg kan verktøyet blokkere apper og forhindre datasløsing. Brukeren kan selv velge hvilke apper som kan kjøre i bakgrunnen eller ikke.

Den oppdaterte appen finner du i Play Store.

 

Kilde:
Opera

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse