iPad Pro kunne vært mye svakere enn iPhone 6s.

Annonse


iPad Pro kunne vært svakere enn iPhone 6s

Flere ytelsetester har vist oss hvor kraftig iPad Pro og A9X-brikken faktisk er. Men visste du at nettbrettet kunne ha vært svakere enn iPhone 6s?

Fremskyndet A9X
Sjef for maskinvareteknologier hos Apple, Johny Srouji, forteller i et intervju med Bloomberg at den originale planen var å lansere iPad Pro med nettbrettbrikken A8X. Det er samme brikke som sitter i iPad Air 2 fra 2014.

De fryktet at å flytte lanseringen til høsten, ville bety at den ble lansert samtidig som iPhone 6s, som skulle bruke en kraftigere brikke kalt A9. Hadde de blitt lansert samtidig, ville iPad Pro sett mye svakere ut.

Srouji satt ingeniørene på et utfordrende program, nemlig å fremskynde utrullingen av den nye nettbrettprosessoren A9X med et halvt år.

Annonse


Les vår test av iPad Pro.

DVD-deler i originale iPhone
Han avslører også litt om lanseringen av den første iPhonen. Ettersom delene kom fra så mange forskjellige produsenter, ble ikke mobilen så kraftig som Apple hadde håpet.

Den hadde en lite kraftig prosessor, ikke frontkamera, kun 2G-nett og dårlig batteritid. Det mest interessante er kanskje at det ble brukt elementer fra en Samsung-brikke brukt i DVD-spillere i den originale iPhone fra 2007.

Etter dette skal Steve Jobs bestemt at Apple skulle produsere sine egne brikker.

– Steve kom frem til den konklusjonen at den eneste måten for Apple å skille seg ut og lage noe unikt og fantastisk, var å produsere det selv. Man må kontrollere og eie det, forteller Srouji til Bloomberg.

 

Kilder:
Bloomerg,
9to5Mac

Annonse