Windows 10 kan i fremtiden få innebygget støtte for Android-apper.
Windows 10 kan i fremtiden få innebygget støtte for Android-apper.

Annonse


Hvorfor har Microsoft skjult Linux-filer i nye Windows 10?

To plattformer, Islandwood for iOS og Astoria til Android, skulle gjøre det enklere for utviklerne å lage Windows-apper av allerede eksisterende Android- og iOS-apper.

Les også: Prosjektet som skulle få flere apper til Windows 10, er satt på vent.

iOS, Android og Linux
Islandwood er det litt liv i fortsatt, blant annet ble det brukt for å bringe CandyCrush til Windows 10, mens Astoria nesten helt har forsvunnet, ikke minst fordi Microsoft har plukket bort Android-delsystemet som var å finne i Windows 10 Mobile og som gjorde det mulig å emulere Android-apper i mobil-OS-et.

Derfor har det også blitt sett på som lite sannsynlig at Microsoft kom til å videreføre prosjektet i særlig grad, men det var til en utvikler fant filene lxcore.sys og lxss.sys i Windows 10 versjon 14251.

Annonse


Adss.sys er en fil viktig for Astoria-prosjektet (altså Android-apper i Windows), mens lxss.sys kun kan mene en ting, ifølge Winbeta: Linux.

Kan være starten for en ny kjærlighetserklæring til Android-utviklere
Det er ikke sikkert dette betyr at utvidet Android og/eller Linux-støtte er på vei da Unix-delsystemet har vært en del av Windows siden NT-kjernen kom på banen, og spesielt med tanke på at 14251 er den første OneCore-utgivelsen av Windows 10.

Men siden Microsoft har prøvd å kapre Android-utviklere til Windows-økosystemet tidligere er det også for tidlig å si at dette ikke er et ledd i et nytt stunt for å få med seg utviklerne – Microsoft er jo helt avhengig av det.

 

Kilde:
Winbeta

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse