– Foxconn byr nesten 50 milliarder for Sharp

Foxconn byr nesten 50 milliarder kroner for Sharp,

Ifølge Wall Street Journal er Foxconn villige til å legge en betydelig sum på bordet for å få tak i Sharp.

Milliardsum
Det japanske selskapet har slitt over lengre tid og senest i fjor trakk de seg helt og holdent ut av TV-markedet i Europa og Nord-Amerika. Årsaken var den økte konkurransen fra selskaper som LG og Samsung.

Foxconn, som er en av de største produsentene av forbrukerelektronikk i verden med blant annet kontrakter med Sony, Microsoft og Apple, har ifølge Wall Street Journal lagt inn et bud på 5,3 milliarder dollar, 46,4 milliarder kroner, for å kjøpe det synkende skipet.

Annonse

Japansk uenighet
Produsenten forsøkte senest i 2012 å kjøpe en andel av det japanske selskapet, men samtalene kollapset før en avtale ble underskrevet, ettersom japanske myndigheter ikke var begeistret for at selskapet skulle selges til et kinesisk firma.

Ifølge Financial Times har Apple-produktene stått for minst 50 prosent av omsetningen til Foxconn, men ettersom salget av iPhone har bremset opp de seneste årene, samtidig som Apple forsøker å gjøre seg mindre avhengig av Foxconn, har produsenten sett på andre områder for å sikre videre vekst.

 

Kilde:
ExtremeTech,
Wall Street Journal (krever abonnement,
Financial Times (krever abonnement)

Annonse
Annonse