Så vanvittig kjapt er gratisnettet i New York

Det rapporteres om imponerende hastigheter på det nye, offentlige nettet i New York.

Tidlig i januar ble de første WiFi-tilgangspunktene LinkNYC i New York tilgjengelig.

Imponerende tall
Oppdragsholderne bak prosjektet lover «superrask WiFi», men hvor raskt er det egentlig? Amerikanske Gizmodo har sjekket hastigheten ved et par av basestasjonene i områdene 15th Street og 3rd Avenue, og resultatet er svært imponerende.

I den ene testen registrerer Gizmodos utsendte, Bryan Lufkin, en nedlastningshastighet på 436,37 Mbps og en opplastingshastighet på 360,55 Mbps..Han sammenligninger det med New Yorks nåværende offentlige nett. Her registrerer Lufkin en nedhastighet på 45,87 Mbps og en opphastighet på 47,66 Mbps. Kort oppsummert betyr det at LinkNYC er ti ganger raskere enn dagens offentlige nett, ifølge Gimzodos test.

Annonse

Les også: Denne byen får gratis gigabit-WiFi.

Områdebasert?
Det spørs dog om man vil oppleve like imponerende hastigheter ved hvert eneste LinkNYC i New York. I fjor rapporterte Daily News at hastighetene kommer til å variere fra sted til sted. Innbyggere i bydelene Brooklyn og Bronx kan oppleve en hastighet som er en tiendel tregere sammenlignet med Manhattan.

Byen er i full sving med å sette opp tilgangspunkter rundt om i byen, og de regner med å ha 500 stasjoner oppe og gå før juni. Totalt vil det være flere enn 7500 offentlige tilgangspunkter når prosjektet står ferdig.

 

Kilde:
Gizmodo

 

Annonse
Annonse