Denne byen får gratis gigabit-Wi-Fi

Slik vil hub-ene se ut.
Slik vil hub-ene se ut.

I disse dager jobbes det med å sette opp de første LinkNYC-tilgangspunktene rundt omkring i New York.

7500 baser
Den første ble satt opp på mandag og byen regner med å ha installert 500 tilgangspunkter før midten av juni. Tilgangspunktene blir installert i nåværende telefonkiosker, og de bruker oppgradert infrastruktur for å tilby gigabitnett til innbyggerne i byen.

Nettverket vil bli bestående av mer enn 7500 offentlige hub-er når prosjektet står ferdig. Hver og en av dem erstatter en nåværende telefonkiosk.

Annonse

Annonsedrevet
Hub-ene vil også ha muligheten til å lade USB-enheter, en innebygget berøringsskjerm for surfing og to annonseskjermer på 55 tommer – for det er ikke gratis å vedlikeholde 7500 Internett-hub-er.

Byen har estimert at de vil generere mer enn 500 millioner dollar, 4,3 milliarder kroner, i annonseinntekter fra skjermene i løpet av de neste 12 årene, skriver The Verge.

Slik vil hub-ene se ut.
Slik vil hub-ene se ut.

Lavere hastighet
Det har ikke bare vært fryd og gammen med LinkNYC-prosjektet. I fjor rapporterte Daily News at hastighetene kommer til å variere fra sted til sted. Innbyggere i bydelene Brooklyn og Bronx kan oppleve en hastighet som er 10 gangere tregere sammenlignet med Manhattan.

I tillegg ble det rapportert at et selskap som var involvert i planleggingen, Titan, hadde installert såkalte Bluetooth-beacons. Disse kunne potensielt bli brukt til å spore fotgjengerne og servere annonser.

 

Kilder:
The Verge,
Daily News

Annonse
Annonse