Derfor behøver du ikke uroe deg for å miste amerikansk Netflix

Netflix har trolig satt seg en umulig oppgave når de prøver å stoppe Norge og andre land fra å smugtitte på den amerikanske versjonen.
Netflix har trolig satt seg en umulig oppgave når de prøver å stoppe Norge og andre land fra å smugtitte på den amerikanske versjonen.

I går kveld kunne vi melde at Netflix har fått nok av region-tukling. På papiret.

En umulig oppgave
Vi tror på dem: de blir nok presset ganske hardt av Hollywood for å begrense tilgang til VPN- og proxy-tjenester, men vil det fungere? Ifølge Netflix skal de i løpet av de kommende ukene mer aggressivt prøve å stoppe tjenester som gir tilgang til amerikansk innhold i land som Norge.

Det er tvilsomt at de kommer til å lykkes.

Annonse

For det første jobber de aktivt med å stoppe slike tjenester allerede, skal vi tro blogg-innlegget – hvor bra har det fungert? Ikke i det hele tatt, kan de fleste som bruker en slik tjeneste skrive under på.

Enkel fiks
For det andre er visstnok det eneste som skal til for tilbyderen av en slik region-omvei å endre på egne IP-adresser. VPN-tilbyder TorGuard forklarer nemlig at:

«For de av dere som bruker TorGuard VPN for å låse opp Netflix uansett hvor du er i verden, så er det ingen grunn til bekymring. Netflix starter utrullingen av planen sin snart, og når det skjer skal TorGuard med en gang sørge for å rulle ut nye IP-adresser til serverne slik at du fortsatt kan lure deg rundt

Med andre ord: har ikke Netflix funnet opp en sensasjonell ny og avansert måte for å stoppe slik aktivitet på, kommer alt trolig til å fungere som tidligere enn så lenge tilbyderen er litt på ballen.

 

Kilde:
TorGuard

Annonse
Annonse