Hevder Apple skal kutte i iPhone-produksjonen

Nikkei hevder at Apple kutter i produksjonen for å få unna overskuddslageret.

Nikkei skriver at Apple planlegger å kutte hele 30 prosent i iPhone 6s-produksjonen.

Omfattende kutt
Årsaken til kuttet skal være at de nyeste modellene har solgt dårligere enn forventet, og Nikkei skriver at det har hopet seg opp iPhone 6s-mobiler hos forhandlere verden rundt.

Planen var opprinnelig at leverandørene skulle produsere iPhone 6s i samme tempo som iPhone 6, men et dalene salg skal ha fått Apple til å endre planene. Nå håper Apple at de skal minske overskuddslageret ved å kutte i produksjonen, ifølge Nikkei.

Annonse

Les også: Apple rapporterte om rekordsalg av iPhone 6s og 6s Plus.

Overskuddslager
MacRumors skriver at det er normalt at Apple justerer produksjonen etter hvert som de nye iPhone-modellene har vært ute på markedet en stund, men at det kommende kuttet på 30 prosent er oppsiktsvekkende høyt.

Årsaken til at salget har vært lavere enn normalt skal være at kunder har opplevd liten grad av ytelsesforbedringer sammenlignet med iPhone 6, i tillegg til at den styrkede dollaren har økt prisen i flere markeder, skriver Nikkei.

Den nedjusterte produksjonen forventes å vare januar–mars, og Apple håper de har solgt unna mye av overskuddslageret innen den tid og forventer å nå normal produksjon igjen i april.

Les også: I starten av oktober i fjor ble det også hevdet at Apple kuttet i produksjonen.

 

Kilder:
Nikkei,
MacRumors

Annonse
Annonse