Ifølge kilder Digitimes har vært i kontakt med, har Apple senket bestillingen av iPhone 6s.
Ifølge kilder Digitimes har vært i kontakt med, har Apple senket bestillingen av iPhone 6s.

Annonse


– Apple senker antall iPhone 6s- og 6s Plus-bestillinger

De nye iPhone-modellene satt salgsrekord da de i løpet av åpningshelgen ble solgt 13 millioner av dem.

Senker antall bestillinger
Tross de høye salgstallene, ser det nå ut til at Apple juster alle bestillingene denne høsten. Ifølge en leverandør av interne kretser (IC) Digitimes har vært i kontakt med, har Apple senket etterspørselen for komponenter til de nye iPhonene for desember-måned.

Cult of Mac skriver at Apple opprinnelig bestilte mellom 75 og 80 millioner iPhone 6s og 6s Plus, men at de nå har senket bestillingen for kvartalet til «bare» 65 – 70 millioner.

Dette er en betydelig nedjustering av det som Wall Street Journal rapporterte i sommer, da de spekulerte i at mellom 85 og 90 millioner iPhone 6s-modeller var i bestilling.

Annonse


Kina avgjørende for rekorden?
Som tidligere nevnt, gjorde Apple en vanvittig god åpningshelg, men som Cult of Mac bemerker, var verdens største land, Kina, et av lanseringslandene denne gangen. Det var de ikke i fjor.

Les også: iPhone er ganske populær i Kina.

iPhone 6 ble lansert i ti markeder i fjor, USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore og Storbritannia, mens iPhone 6s-modellene ble lansert i 12, som inkluderer Kina og New Zealand.

– Sist gang Apple lanserte en s-iPhone tok det ti dager før de nådde 13 millioner solgte, skriver Cult of Mac.

 

Kilder:
Cult of Mac, Digitimes

Annonse