Spotify avslutter året med et massesøksmål

Spotify hevder de har satt til side ubetalte roaylties.
Spotify hevder de har satt til side ubetalte roaylties.

På tampen av året har musikeren David Lowery rettet et massesøksmål mot musikkstrømmegiganten Spotify.

Ulovlig distribusjon
Lowery hevder at Spotify med viten og vilje har distribuert kopibeskyttet materiale, skriver Billboard. Musikeren ønsker minst 150 millioner dollar i erstatning. 1,3 milliarder kroner, for det han hevder er ulovlig distribusjon av flere av hans sanger.

Ifølge Lowery har Spotify påført opphavspersonene betydelig skade ved ikke å innhente de ekte lisensene for reproduksjon og distribusjon. Blant annet skal Spotify ha duplisert eller delt flere av sangene fra bandet Cracker – som Lowery er en del av.

Annonse

Musikeren David Lowery har rettet et massesøksmål mot Spotify.
Musikeren David Lowery har rettet et massesøksmål mot Spotify.

Les også: Spotify beskyldes for ikke å ha utbetalt publiseringspenger.

Skal betale
The Verge skriver at det virker som at Spotify forstår at deler av innholdet deres kan krenke opphavsretten, og musikeren Lowery hevder at strømmetjenesten har en bankreserve på 17–25 millioner dollar, 150–218 millioner kroner, for å utbetale royalties som ikke har blitt distribuert til artistene.

– Vi er forpliktet til å betale låtskrivere og utgivere hver eneste penny. Uheldigvis, og spesielt i USA, er informasjonen vil trenger til å bekrefte korrekte rettighetshavere, ofte mangelfull eller feil. Når vi ikke vet eksakt hvem rettighetshaveren er, setter vi til side royalties til vi har bekreftet identiteten, sier en talsperson for Spotify til The Verge.

 

Kilder:
The Verge,
Billboard

Annonse
Annonse