En fornøyd Deric White utenfor rettsalen.
En fornøyd Deric White utenfor rettsalen.

Annonse


Pensjonisten knuste Apple i retten

Tidligere denne uken skrev vi om Deric White som opplevde at all dataen ble slettet fra iPhone 5-en hans etter en tur til en Apple Store i London.

– Ikke uovervinnelige
White saksøkte Apple for rundt 65 000 kroner og har nå vunnet frem i Høyesterett i London. 68-åringen mottar 1200 pund, drøyt 15 000 kroner, i erstatning fra Apple.

Selv om summen er 50 000 kroner mindre enn han ønsket, depper ikke White av den grunn.

– Store selskaper som Apple tror de er uovervinnelige, men det var på tide at noen utfordret den måten de behandler folk på, forteller en svært glad White til tabloidavisen The Sun.

Annonse


Apple er også nødt til å betale 10 000 kroner i saksomkostninger.

Les også: Apple skal ha slettet bildene og kontaktene hans.

Dommeren støttet Whites historie
Apple forklarte i retten at de ikke kan lastes for den tapte dataen og at det er kundens ansvar å ta sikkerhetskopiering før enheten blir tatt til sørvis eller reparasjon.

«Saksøkeren valgte selv å levere enheten til en av de ansatte vel vitende om at telefonen hans ikke var sikkerhetskopiert og at hans bilder og videoer var ved en risiko», fortalte Apple i retten.

Under domsavsigelsen kritiserte dommeren Apple for ikke å gjøre opp utenfor rettsalen.

«Apple var uforsiktige ved behandlingen av telefonen hans, noe som førte til at bilder av spesielt sentimental verdi, og all hans kontakter, gikk tapt», uttalte dommeren.

Alt ble slettet
Deric White hadde tatt med seg sin iPhone 5 og besøkt en Apple Store etter å ha mottatt meldinger om at kunne være noe feil med mobilen hans. En av de butikkansatte skal ha slettet alt data fra telefonen hans da de forsøkte å finne ut av feilen.

– Det var etter at ansatte hadde fiklet med telefonen at de spurte om jeg hadde tatt en sikkerhetskopiering, fortalte White.

 

Kilder:
Neowin

Annonse