Her strømmer han Netflix, YouTube og Spotify samtidig 10 000 meter over bakken

Gogo viser frem 2Ku.
Gogo viser frem 2Ku.

Sakte, men sikkert begynner flyselskapene å tilby Wi-Fi på flygningene sine.

Neste generasjon
Problemet er nettopp det at det er sakte, og i hovedsak kun fungerer for enkel nettsurfing og e-postutveksling. Det er her Gogos 2Ku kommer inn.

Selskapet utvikler «2Ku satellite Internet» som de hevder er neste generasjons nettilkobling i skyen, bokstavelig talt i skyen.

Annonse

70 Mbit/s
Ifølge Gogos testresultater de seneste månedene, har 2Ku klart å strømme video til over 40 enheter samtidig langt, langt over bakken. Totalt skal nettet kunne levere hastigheter opp mot 70 Mbit/s til hvert enkelt fly.

The Verge har fått vært med Gogo på en testtur i selskapets eget Boeing 737-fly, og hvis rapportene derfra stemmer, kan flyreisen snart bli mer behagelig enn noen gang.

Imponert
Chris Welch, The Verges utsendte, strømmet video fra Netflix og YouTube, samt musikk fra Spotify, samtidig og det 10 000 meter over bakken.

– Jeg åpnet en video fra Netflix og det tok litt tid før den oppnådde tilfredsstillende kvalitet. Deretter åpnet jeg YouTube og Spotify – der begge kjørte uten noen form for hakking eller pause. Imponerende!

Hastighetstestene hans viste en nedlastning mellom 6 og 8 Mbit/s, men opplastingshastigheten aldri nådde 1 Mbit/s. Forsinkelsen var derimot stor, hele 900 millisekunder, men nå er dette satellittnett og ikke fiber.

2016
Gogo planlegger å starte utrullingen i løpet av neste år, men det er nok de amerikanske flyselskapene som er først ut med teknologien.

Les også: Netflix’ produktsjef ønsker strømmetjenesten tilgjengelig i fly.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse